T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BOLU / MERKEZ - Bolu Fen Lisesi

2011-2015 Yılları Arası Bilimsel Başarılarımız


2015–2016 Eğitim ve Öğretim yılında EXPO 2016 Antalya Evrensel Botanik Sergisi kapsamında düzenlenen Anadolu Bitkileri EXPO´da etnobotanik yarışmasına okulumuz da katılmıştır. 11. sınıf öğrencilerimiz Sena KADAKAL ve Elif SERT´İN Bolu´da yetişen birkilerin Antalya´da yapılacak olan EXPO 2016 Antalya'da sergilenmesini sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmada Karadeniz Bölge ikincisi olmuştur.

2015–2016 Eğitim ve Öğretim yılında İstanbul Bilgi Üniversitesinin düzenlemiş olduğu "BULUŞUNUZU DÜNYAYLA BULUŞTURUN"  yapılan "Top Atışı 2015" yarışmasına Okulumuz öğrencileri Emine ÖZGE, Mükerrem Nur ADANIR ve Muhammed TİGREK katılmıştır. ortaöğretim öğrencilerinin ve hobicilerin,  pratik bilim ile daha fazla haşır neşir olmalarına uygun ortam hazırlamak, yaratıcılıklarını ortaya koymalarını sağlamak ve buluş yapma duygu ve heyecanını yaşatmak amacıyla düzenlenen yarışmada Okulumuz "En Yaratıcı Tasarım " dalında ödüle layık görülmüştür.

2015–2016 Eğitim ve Öğretim yılında 11/A sınıfından Aslıhan CEYLAN ve Çiğdem KOCADAĞ´IN  ve Biyoloji öğretmenimiz Pınar KARAKAŞ SARI danışmanlığında hazırladığı "Kasa fişi esktratnın Dafnia Pulex ve Elodea Densa´ın yaşam süresi ve fasulye tohumlarının çimlenmesi üzerine etkileri" konulu biyoloji projemiz 47. Tübitak Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Yarışmasında Ankara Bölge Sergisine katılmıştır.

2014–2015 Eğitim ve Öğretim yılında 46. Tubitak Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Proje Yarışmasında 10 sınıf öğrencilerimizden Berat ÇİÇEK ve Alpay TÜRKAN 'ın hazırladığı "Güneş Pili Destekli İnce Film Isıtıcılar"konulu Fizik projemiz Bölge Üçüncüsü oldu.

2013–2014 Eğitim ve Öğretim yılında 11/B sınıfından Doğa AKSEL'İN hazırladığı "Damacana Plastiğinin Sucul Canlılara Etkisi" adlı Biyoloji  projemiz   Gazi Üniversitesinde (Ankara) Bölge Finallerinde sergilendi.

2012–2013 Eğitim ve Öğretim yılında 44.Tubitak Ortaöğretim Öğrencileri arası proje yarışmasında "İzmarit ekstraktının Heterocypris incongruens (Ostracoda, Crustacea) ve Cryptocoryne crispatula (Araceae) Üzerine etkileri"  adlı Biyoloji projemiz  bölge  ikincisi oldu.Aynı projemiz 22.si düzenlenen"MEF-EBAV Ulusal ve Uluslar arası Araştırma Projeleri Yarışmasında" Türkiye 2. si oldu. Projemiz Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı İzmir Üniversitesinin düzenlediği DOESEF Araştırma Proje Yarışması finallerinde sergilendi. 
(Ayşenur SERT - Merve YILMAZ)   

2012–2013 Eğitim ve Öğretim yılında  Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı İzmir Üniversitesinin düzenlediği 2.Araştırma Proje Yarışması Finallerinde  "Monensin (Karoban) Polieter Antibiyotiğinin Su Kaynaklarından Yüksek Performanslı Sıvı Kromotografisi ile Tespiti ve  Heterocypris incongruens (Ostracoda) ile Egeria Densa ( Hydrocharitaceae) üzerine etkileri" adlı Biyoloji projemiz finallerde sergilendi.
(Nuriye SOLCAN ve Tuğçe FİDAN)

2011-2012 Öğretim yılında Bu yıl 43.sü düzenlenen Tubitak Ortaöğretim öğrencileri arası araştırma projeleri yarışmasında danışmanlığını Biyoloji Öğretmenimiz Pınar KARAKAŞ SARI'nın yaptığı, 11/C sınıfından Beyza ALKAN ve Merve AKÇAY'ın hazırladığı "Besi Hayvancılığında sık kullanılan Monensin ( Monensin Sodyum, Karoban) antibiyotiğinin Egeria densa (Hydrocharitaceae) ve Heterocypris incongruens (Ostracoda, Crustacea) üzerine etkileri" adlı Biyoloji projesi Ankara'da yapılan bölge finallerinde bölge ikincisi oldu.

2011-2012 Öğretim yılında Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfının  İzmir üniversitesi sponsorluğunda düzenlediği "1.Doesef Araştırma Projeleri " yarışmasında Kimya öğretmenimiz Ferdi KILIÇ'ın danışmanlığında hazırlanan; 11-C sınıfı öğrencilerimizden Halil İbrahim AKTAŞ ve Müge İŞLİ'nin "Convulvusgalacticus özütünün antitümör etkisi" konulu projesi Türkiye Üçüncüsü oldu.

2010-2011 Öğretim Yılında  20.si düzenlenen "MEF-EBAV Ulusal Ve Uluslar arası Araştırma Projeleri Yarışmasında" Fizik alanında danışmanlığını İhsan METİN 'in yaptığı 10/C sınıfından Setenay Gupse ÖZCAN ve  10-A Ferhat Serdar ATALAY'ın hazırladığı "İndiyum Kalay Oksit Katkılı İnde Film Isıtıcılar" adlı projemiz İstanbul'da sergilendi.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.10.2019 - Güncelleme: 14.12.2023 13:49 - Görüntülenme: 1031
  Beğen | 3  kişi beğendi