2016-2020 Yılları Arası Bilimsel Başarılarımız

2019–2020 Eğitim ve Öğretim yılında51. TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Yarışmasına 2 Fizik,1 Kimya,1 Biyoloji  Olmak üzere 4 Proje ile başvuru sağlanmıştır.

2019–2020 Eğitim ve Öğretim yılında TÜBİTAK tarafından düzenlenen 51.Lise Öğrencileri Arası Proje Yarışması'nda FİZİK alanında elemeleri geçerek Ankara İli'nde yapılacak olan bölge yarışmalasına katıldık.Kimya Öğretmenimiz Selma ÜNAL'ın danışmanlığında, öğrencilerimiz Kübra BİLEN ve Öykü ÖZKAZANÇ'ın hazırladığı, Fiziğin malzeme ve nanoteknoloji alanında  "Typha Latifolia Bitkisi ile Hazırlanan Kompozitlerin İletkenlik Ve Yanmaya Karşı Dirençlerinin Karşılaştırılması" konulu proje çalışması, Ankara İlinde yapılacak olan bölge yarışmasında Okulumuzu ve İlimizi temsil etti.

2018–2019 Eğitim ve Öğretim yılındaBursa Tofaş Fen Lisesi´nin koordinesinde Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı özel program ve proje uygulayan eğitim kurumlarının (proje okulları) öğrenci, öğretmen ve yöneticilerinin katılımıyla düzenlenen "III.Ulusal Bilim Kampı"na Öğretmenimiz Selma ÜNAL ile öğrencilerimiz Erener YİS ve Alara ÖZÇELİK projeleri ile katılarak sergilediler. Turkish Airlines Science Expo Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen ödül töreninde öğrencilerimiz Türkiye Üçüncüsü oldu.

2018–2019 Eğitim ve Öğretim yılında50. TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Yarışmasına 2 Fizik,1 Kimya,2 Biyoloji ve 1 Yazılım Olmak üzere 6 Proje ile başvuru sağlanmıştır.

2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılında 50. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Ankara Bölge Finallerinde  "Yazılım" alanında Bilgisayar Bilimi Öğretmeni Adem FIRAT'ın rehberliğini yaptığı ve öğrencilerimiz Batuhan ALPASLAN ve Sefa TAŞDEMİR´in hazırladığı «DİJİTAL BİLGİ GÜVENLİĞİNE YÖNELİK ŞİFRELEME ALGORİTMASI GELİŞTİRİLMESİ» başlıklı proje ile Bölge İkinci oldu.

2017–2018 Eğitim ve Öğretim yılında Darüşşafaka Lisesi tarafından düzenlenen Salih Zeki 9. Liseler Arası Matematik Araştırma Projeleri Yarışmasına  12. Sınıf öğrencilerinden Aleyna Nur GÜR ile Hilal BAHTİYAR'ın  hazırladığı " Şuraya da Bir Kirişler Dörtgeni Çizelim " adlı proje ile katılım sağlandı.

2017–2018 Eğitim ve Öğretim yılında 49. Tübitak Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Yarışmasına 3 Fizik,1Kimya,2 Biyoloji Olmak üzere 6 Proje ile başvuru sağlanmıştır.Bu projelerden 1 biyoloji ve 1 fizik projemiz Ankara Bölge Finallerinde sergilenmiştir.

2016–2017 Eğitim ve Öğretim yılında 48. Tübitak Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Yarışmasına 3 Fizik,1Kimya,1 Biyoloji ve 1 Matematik Olmak üzere 6 Proje ile başvuru sağlanmıştır.

Yayın: 15.10.2019 - Güncelleme: 14.12.2023 13:49 - Görüntülenme: 1493