T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BOLU / MERKEZ - Bolu Fen Lisesi

2021-2025 Yılları Arası Bilimsel Başarılarımız

 

2020–2021 Eğitim ve Öğretim yılında52. TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Yarışmasına 3 Coğrafya,2 Kimya,3 Biyoloji,1 Matematik, 1 Tarih,1 Türk Dili ve Edebiyatı Olmak üzere 11 Proje ile başvuru  sağlanmıştır. 

2020–2021 Eğitim ve Öğretim yılında TÜBİTAK tarafından düzenlenen 52.Lise Öğrencileri Arası Proje Yarışması'nda KİMYA alanında bir,COĞRAFYA alanında bir ve TARİH alanında bir projemiz elemeleri geçerek Ankara İli'nde yapılan bölge yarışmalasına davet edildi.
Kimya Öğretmenimiz Selma ÜNAL'ın danışmanlığında, öğrencilerimiz Egemen Yis ve Raif Arda Şen'in hazırladığı, "Farklı dalga boylarındaki ışığın Hidroponik ve topraklı tarım uygulamalarında marul bitkisinin gelişimine etkisi." konulu proje çalışması, ve  öğrencilerimiz Bilge Çobanoğlu, Eren Göre ve Talha Çetinkaya'nın hazırladığı "Al,Cu,Pb,Zn Ve Sn Metallerine Işığın Etkisinin İncelenmesi" konulu proje çalışması Ankara İlinde yapılacak olan bölge yarışmasında Okulumuzu ve İlimizi temsil edecek. Tarih Öğretmenimiz Selda ÖZTÜRK'ün danışmanlığında, öğrencilerimiz Yasin Aydın ve Süleyman Ayaz Can'ın "Bolu'da Osmanlı Devletinin İlk Türkçe Tıp Kitabı 'Edviye-i Müfrede' " konulu proje çalışması Ankara İlinde yapılacak olan bölge yarışmasında Okulumuzu ve İlimizi temsil etti.

2020–2021 Eğitim ve Öğretim yılında TÜBİTAK Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması Finallerine Okulumuzdan Talha Çetinkaya katıldı.

2020–2021 Eğitim ve Öğretim yılında TÜBİTAK tarafından düzenlenen 52.Lise Öğrencileri Arası Proje Yarışması'nda KİMYA alanında bir,COĞRAFYA alanında bir ve TARİH alanında bir projemiz elemeleri geçerek Ankara İli'nde yapılan bölge yarışmalasına davet edildi. Kimya Öğretmenimiz Selma ÜNAL'ın danışmanlığında, öğrencilerimiz Egemen YİS ve Raif Arda ŞEN'in hazırladığı, "Farklı dalga boylarındaki ışığın Hidroponik ve topraklı tarım uygulamalarında marul bitkisinin gelişimine etkisi." konulu proje çalışması, ve  öğrencilerimiz Bilge Çobanoğlu, Eren Göre ve Talha Çetinkaya'nın hazırladığı "Al,Cu,Pb,Zn Ve Sn Metallerine Işığın Etkisinin İncelenmesi" konulu proje çalışması Ankara İlinde yapılacak olan bölge yarışmasında Okulumuzu ve İlimizi temsil edecek. Tarih Öğretmenimiz Selda ÖZTÜRK'ün danışmanlığında, öğrencilerimiz Yasin Aydın ve Süleyman Ayaz Can'ın "Bolu'da Osmanlı Devletinin İlk Türkçe Tıp Kitabı 'Edviye-i Müfrede' " konulu proje çalışması Ankara İlinde yapılacak olan bölge yarışmasında Okulumuzu ve İlimizi temsil etti.

2020–2021 Eğitim ve Öğretim yılında 52. TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Yarışmasına 3 Coğrafya,2 Kimya,3 Biyoloji,1 Matematik, 1 Tarih,1 Türk Dili ve Edebiyatı Olmak üzere 11 Proje ile başvuru  sağlanmıştır. 

2020–2021 Eğitim ve Öğretim yılında TÜBİTAK 53. Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projesi Yarışması kapsamındaki sergiye 1 (bir) Kimya projemiz davet edilmiştir. Fizik Öğretmenimiz İhsan METİN danışmanlığında, okulumuz öğrencilerinden Zeynep Eda ŞAHAN, Simge KOLLUDEMİROĞLU ve Deniz Ada OKTAY'ın hazırladıkları "Aliminyum ve İndium Kalay Oksit (İTO) katkılı, İletken Ve Yarıiletken Nanokaplamaların, Saydam Giyilebilir Yüzeylerin Isıtılmasında, Kullanılabilirliğinin  Araştırılması" adlı  Kimya Projesi ile katılım  sağlamıştır.  

2021–2022 Eğitim ve Öğretim yılında53. TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Yarışmasına 1 Coğrafya,1 Sosyoloji,4 Kimya,3 Fizik ,2 Biyoloji,1 Matematik, 1 Tarih,1 Türk Dili ve Edebiyatı Olmak üzere 14 Proje ile başvuru  sağlanmıştır.

2022–2023 Eğitim ve Öğretim yılında 54. TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma YarışmasınaFizik Öğretmenimiz İhsan METİN danışmanlığında, Öğrencilerimiz Öykü ŞAHİN, İrem YURDABAK ve Ceren DUMAN'ın hazırladıkları Fizik - STEAM Alanında "Yeni Nesil Fizik Deneyleri" proje çalışması;Kimya Öğretmeni Selma ÜNAL danışmanlığında, Öğrencilerimiz Cemal Kavi YEŞİL, Atalay Emir ERDEM ve Ahmet Yasir YILMAZ'ın hazırladıkları Kimya - Malzeme Bilimi ve Nano Teknoloji Alanında " Fasulye Kabuğu İle Hazırlanmış Kompozit Malzemelerin Fiziksel Özelliklerinin Karşılaştırılması"  proje çalışması;Kimya Öğretmenimiz Nurten SERT danışmanlığında, Öğrencilerimiz Ceylin MISIRLIOĞLU ve Zeynep Erva KIRLIOĞLU'nun hazırladıkları Sosyoloji - Çevre ve Çevreyi Koruma "Lise Öğrencilerinin Plastik, Mikroplastik ve Biyoplastik Hakkındaki Bilgi, Farkındalık Ve Davranış Düzeylerinin Belirlenmesi: Bolu Fen Lisesi Ve Bolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Örneği" adlı proje çalışması Ankara Bölge elemelerine katılmaya hak kazandı.

2022–2023 Eğitim ve Öğretim yılında 54. TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Yarışmasına 4 Coğrafya,3 Sosyoloji,1 Kimya,1 Fizik ,1 Biyoloji,2 Matematik, 2 Tarih,2 Türk Dili ve Edebiyatı,2 Teknolojik Tasarım,2 Değerler Eğitimi olmak üzere 20 Proje ile başvuru  sağlanmıştır.

2023–2024 Eğitim ve Öğretim yılında TÜBİTAK 55. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ön değerlendirme sonucunda 2 projemiz Ankara Bölge elemelerine katılmaya hak kazandı. Biyoloji  Öğretmenimiz Pınar KARAKAŞ SARI  danışmanlığında, 10/D Sınıfı Öğrencilerimiz Elanur KARAKAŞ, Ahmet Bera ÇAVDAR, Fatih Efe AYTEKİN’in hazırladıkları " ÇİNKO OKSİT (ZNO) VE TİTANYUM DİOKSİT (TİO2) NANOPARTİKÜL UYGULAMASININ IZA BUĞDAYININ (TRİTİCUM MONOCOCCUM SSP. MONOCOCCUM) ÇİMLENME VE FİTOKİMYASAL İÇERİĞİNE ETKİLERİ " adlı Biyoloji projesi  ile ; Matematik Öğretmenimiz  Alper ALTUNÖZ danışmanlığında, 9/ B  Sınıfı Öğrencimiz Burak Evren  CAVAC'ın hazırladığı  " COĞRAFİ ALAN HESABINA FARKLI BİR BAKIŞ " adlı Matematik projesi, Ankara Bölge elemelerine katılmaya hak kazandı.

2023–2024 Eğitim ve Öğretim yılında TEKNOFEST Proje Yarışmasına Eğitim Teknolojileri alanına 2  Proje ile başvuru  sağlanmıştır.

2023–2024 Eğitim ve Öğretim yılında 55. TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Yarışmasına 1 Coğrafya,1 Sosyoloji,2 Kimya,2 Fizik ,2 Biyoloji,1 Matematik, 1 Tarih ,1 Teknolojik Tasarım olmak üzere 11 Proje ile başvuru  sağlanmıştır.

Bolu BİLSEM’den   danışmanlığını Felsefe Öğretmeni Melek KENLİÇ ÇİĞDEM'in yaptığı 9/A sınıfı öğrencimiz Esma Nur ALTUN'un hazırladığı Sosyoloji projesi  Bölge Üçüncülüğü ödülü aldı.

2023–2024 Eğitim ve Öğretim yılında TÜBİTAK 55. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ön değerlendirme sonucunda 2 projemiz Ankara Bölge elemelerine katılmaya hak kazandı. Biyoloji  Öğretmenimiz Pınar KARAKAŞ SARI  danışmanlığında, 10/D Sınıfı Öğrencilerimiz Elanur KARAKAŞ, Ahmet Bera ÇAVDAR, Fatih Efe AYTEKİN’in hazırladıkları " ÇİNKO OKSİT (ZNO) VE TİTANYUM DİOKSİT (TİO2) NANOPARTİKÜL UYGULAMASININ IZA BUĞDAYININ (TRİTİCUM MONOCOCCUM SSP. MONOCOCCUM) ÇİMLENME VE FİTOKİMYASAL İÇERİĞİNE ETKİLERİ " adlı Biyoloji projesi  ile Ankara Bölge Finalini Birincilik ile tamamlayıp Mayıs 2024 ‘te Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandı.

 

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.11.2021 - Güncelleme: 27.03.2024 10:06 - Görüntülenme: 684
  Beğen | 0  kişi beğendi