T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BOLU / MERKEZ - Bolu Fen Lisesi

Basın-11

BOLU OLAY GAZETESİ-19.12.2012

 

Şampiyon Bolu Fen Lisesi!38-35

Basketbol Genç Erkekler İl Birinciliği final mücadelesinde Bolu Fen Lisesi ile Canip Baysal Anadolu Lisesi karşılaştı. Oldukça çekişmeli geçen karşılaşmada gülen taraf Bolu Fen Lisesi oldu ve Bolu İl şampiyonu oldu.

 

Tam finale yakışan bir mücadele olurken maça iyi başlayan taraf Bolu Fen Lisesi oldu ve 3.dakikada Canip Baysal Anadolu Lisesi antrenörü mola alıp oyuncularını uyarmakta geç kalmadı. İlk periyotta bir türlü istediğini gerçekleştiremeyen Canip Baysal Anadolu Lisesi bu periyotu 16-7 geride kapattı. İkinci periyotta az da olsa kendine gelen Canip Baysal Anadolu Lisesi periyota iyi başlayıp farkı kapatmayı başardı. Takımının durumunu gören Bolu Fen Lisesi antrenörü hemen mola alıp oyuncularını uyardı.  Moladan sonra toparlanan Bolu Fen Lisesi bu periyotu da 9 sayı farkla 24-15 önde kapatıp soyunma odasına mutlu ve rahat bir şekilde giren taraf oldu. Maçın ikinci yarısında sahada farklı bir Canip Baysal Anadolu Lisesi vardı. Bu periyota çok iyi başlayan Canip Baysal Anadolu Lisesi farkı azalttı ve 5 sayıya kadar indirdi. Fark azalınca Bolu Fen Lisesi antrenörü bir mola hakkını daha kullandı fakat moladan sonra durum değişmedi ve Canip Baysal Anadolu Lisesi daha istekli oynayıp son 25 saniye kala maçta eşitliği sağladı ve kalan 25 saniyede de sayı iki takımda sayı bulamayınca bu periyot 30-30 eşitlikle tamamlandı. Son periyot muhteşem bir çekişmeye sahne oldu. İki takımda çok iyi savunma yaparak savunmasıyla ön plana çıktı. İki takımda sayı üretmekte oldukça zorlandı. Son iki dakikaya girilirken 36-34 önde giren taraf Bolu Fen Lisesi oldu ve Canip Baysal Anadolu Lisesi antrenörü mola almakta gecikmedi. Son iki dakika içinde iki takımda hücumlardan boş dönünce son 20 saniyeye 36-34 önde giren taraf Bolu Fen Lisesi oldu. Bu saniyede Canip Baysal Anadolu Lisesi antrenörü tekrar mola aldı. Moladan sonra Canip Baysal Anadolu Lisesi son 8 saniye kala iki serbest atış kazandı. İlkini sayıya çevirdiler fakat ikinci atışı kaçırınca durum 36-35 oldu. Bolu Fen Lisesi antrenörü mola aldı ve takımının kenardan başlamasını sağladı. Bu sırada Canip Baysal Anadolu Lisesi oyuncuları taktik faul yaptılar ve Bolu Fen Lisesi son 7 saniyede iki serbest atış kazandı. İki atışı da sayıya çeviren Bolu Fen Lisesi son 7 saniye kala farkı üçe çıkardı. Canip baysal Anadolu Lisesinin oyunu hızlı bir şekilde başlatıp üçlük bulması gerekiyordu. Bunun bilincinde olan Canip Baysal Anadolu Lisesi antrenörü hemen mola alıp takımının kenardan başlamasını sağladı. Oyunu hızlı bir şekilde başlatan Canip Baysal Anadolu Lisesi topu hemen etkili oyuncuları Halil ile buluşturdular fakat Halil hatalı yürüme yapınca Canip Baysal Anadolu Lisesi hücumdan boş döndü ve Bolu Fen Lisesi 38-35 galip gelerek şampiyonluğa uzanan takım oldu. Maçın sonunda şampiyon Bolu Fen Lisesi oyuncuları hemen taraftarlarına koştular ve bu sevinci onlarla paylaştılar. Bolu Fen Lisesi taraftarları maç sonunda zafer şarkıları söyleyerek şampiyonluğu doyasıya kutladılar. 

 

Bolu Fen Lisesi: Coşku, Enes, Ahmet Tarık, Ahmet Faruk, Emre, Muzaffer Burak, Muzaffer Görkem, Sinan, Burak, Bünyemin, Mehmet Ali

Canip Baysal Anadolu Lisesi: Aykut, Ali, Engin E, Halil, Engin B, Ahmet, Abdullah, İlkut,

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.12.2012 - Güncelleme: 21.09.2023 09:23 - Görüntülenme: 664
  Beğen | 0  kişi beğendi