BOLU KÖROĞLU GAZETESİ-09.03.2012

33 Metreden Bolu Fen Lisesi

Bolu Fen Lisesi öğrencileri, okullarını 33 metreden seyretti.
Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Bolu fen Lisesi öğrencilerine önce konferans verdi, ardından tatbikat yaptı.
İlk olarak İtfaiye Çavuşu Erkan Bahçıvancı öğrencilere bir konferans verdi. Bahçıvancı öğrencilere yangın durumunda yapılabilecekler, itfaiye ile irtibata geçerek adres bilgi verme ve bunun gibi pek çok konuda bilgi verdi. Verilen konferansın ardından bahçede toplanan öğrenciler itfaiye ekiplerinin magirus aracı ile kurtarma tatbikatını seyretti. İtfaiye erleri yükselen merdivenle okulun üst sınıfındaki camın penceresinden adlıkları öğrencileri yine merdivenle 33 metre yüksekliğe kadar çıkarttı. Diğer öğrencilerin meraklı bakışları arasında tekrar yere indirildi. Öğrencilerin talebi üzerine kurtarma kabinine bindirilen yeni öğrencilerde 33 metre yükseklikten okullarını seyretti.

Yayın: 31.12.2012 - Güncelleme: 02.08.2023 23:02 - Görüntülenme: 4484