T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BOLU / MERKEZ - Bolu Fen Lisesi

Basın-20

 BOLU KÖROĞLU GAZETESİ-29.11.2011

 

Yılın Projesi Valilik Makamında

Velilerin öğrencilere doğru rol model olmaları için Bolu Fen Lisesi çatısı altında organize edilen ve yetişkin eğitimi projeleri içinde AB Banlığı tarafından en başarılı proje olarak ödüle layık görülen 'Yaşasın Hayat' projesinin emekçileri  Bolu Valisini ziyaret etti.

 

"Yaşasın Hayat" projesi ile ödüle layık görülen Bolu Fen Lisesi iki yıl devam eden bir sürecin ardından bu başarıyı yakaladı. Proje kapsamında iki yıl boyunca veliler çocukları için nasıl rol model olmaları gerektiğini öğrenirken, 2009–2011 yılları arasında yapılmış yetişkin eğitimi projeleri içinde en başarılı proje seçildi.

Bolu Fen Lisesi Müdürü İbrahim Doğan, projenin başını çeken Beden Eğitimi Öğretmeni Serap Çiftçi, Müdür Yardımcısı Ali İhsan Duman ve projeye katılım gösteren bazı veliler, Bolu Valisini makamında ziyaret etti. Projenin başında bulunan Beden Eğitimi Öğretmeni Serap Çiftçi ziyarette, Bolu Valisine proje hakkında şu bilgileri verdi:
"2009'da velilerimizle beraber bu projeye karar verdik. Projeyi yapmadan önce velilerimiz okula sık sık gelir spor yapardık. Madem dedik biz böyle bir çalışma yapıyoruz, bunu bir proje haline getirelim ve geniş bir çapta olsun. Böylece 'Yaşasın Hayat' isimli projemize başladık. Koordinatör bizdik, 9 ülke olarak başladık. Sonra 5 ülke kaldı. Projemize göre velilerimiz 2 yıl boyunca haftanın kendi seçtikleri 2 gün boyunca yürüdüler, en az 5 bin adım attılar. Haftanın 3 günü 12 branşta benimle beraber okulun spor salonunda egzersizler yaptılar. Her ayın bir konusu vardı. O konular hakkında bilgi düzeylerini anketlerle ölçüp seminerler verip sonraki değişimleri tekrar anketler düzenleyerek tespit ettik. Bu çalışmaların başında ve sonunda AİBÜ Tıp fakültesi'nde bazı tetkikler yaptık. Ayrıca Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksekokulu'nun Fizyoloji laboratuarında da esneklik, güç, oksijen kapasitesi gibi değerlerine baktık. Proje sonunda da aradaki anlamlı değişimleri değerlendirdik, olumlu değişimlerdi bunlar. Projemizi neticelendirdik. Kurban Bayramı'ndan önce de Başbakanlık Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından projemiz 2009–2011 yılları arasında yapılan en başarılı yetiştik projesi olarak seçildi. Bu proje boyunca her ayın bir seminer konusu vardı, bunlar sağlık, sigara, uyuşturucu madde bağımlılığı, doğru gıda alışverişi, doğru pişirme teknikleri gibi konulardı. Bunu sizinle paylaşmak istedik"

AB Bakanlığı'nın Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Organizasyonları Merkezi Başkanlığı tarafından ödüle layık görülen projenin gelişimini dinleyen Bolu Valisi, sağlıklı yaşam üzerine organize edilen bu projenin benzeri olan 'Obezite ile Mücadele' isimli projeden bahsederek şunları söyledi:

"OBEZİTE İLE MÜCADELE, SİGARA İLE MÜCADELEDEN DAHA ZOR"

"Sağlık Bakanlığımızın bir önemli projesi var, 'Obezite ile Mücadele' diye. Gerçekten Sağlık Bakanlığını çok aşan bir problemle karşı karşıyayız. Bütün bakanlıkların ona destek olması lazım. Sadece ülkemizde değil, bütün dünyada obezite hızla yayılıyor. Sigara ile mücadelede Türkiye başarılı oldu ama bunda da başarılı olmak zorunda. Sigaradan daha kolay bir işle karşı karşıya değiliz. Sigara içenlerin sayısı daha az".

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.01.2013 - Güncelleme: 02.08.2023 22:59 - Görüntülenme: 542
  Beğen | 1  kişi beğendi