T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BOLU / MERKEZ - Bolu Fen Lisesi

Basın-23

 BOLUNUN SESİ GAZETESİ-12.05.2011

 

Bolulu Mucitler Göz Doldurdu


Uluslararası bilim dünyasında Türkiye patentli proje ve buluşların sayısını artırmak amacıyla yola çıkan MEF'in EBAV ile birlikte 20 yıldır yürüttüğü Proje Yarışması'na Bolu'dan katılan Bolu Fen Lisesi öğrencileri projeleriyle göz doldurdular.

MEF Eğitim Kurumları'nın, EBAV (Eğitimi ve Bilimsel Araştırmaları Destekleme Vakfı) ile birlikte yürüttüğü ve bu yıl 20.si düzenlenen Liselerarası Araştırma Projeleri Yarışması'nın ünü ülke sınırlarını aştı.
Geleceğin bilim insanları olacak gençler İstanbul'da bir araya geldi. Türkiye'deki fen öğrenimini desteklemek, bu alanda yetenekli öğrencileri bilimsel araştırmalara yönlendirmek ve onların "Geleceğin Bilim Adamları" olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla fizik, kimya ve biyoloji dallarında, lise ve dengi okul öğrencileri arasında düzenlenen Araştırma Projeleri Yarışması'na hem Türkiye'den hem yurtdışından yoğun katılım oldu. Abhazya, Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Belarus, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Hollanda, İsveç, İtalya, K.K.T.C., Kosova, Macaristan, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Tayland, Ukrayna olmak üzere toplam 23 ülkeden projelerin katıldığı yarışmaya, Türkiye'den katılan 62 proje sergilenmeye değer bulundu.
Yarışmada Bolu Fen Lisesi'nden Ferhat Serdar Atalay ve Setanay Gupse Özcan öğretmenleri İhsan Metin ve Dursun Çelik danışmanlığında hazırladıkları İNDİUM KALAYOKSİT KATKILI İNCE FİLM ISITICILAR adlı projeleriyle ilgi çektiler. Yabancı konukların ve akademisyenlerin dikkatini çeken projeler hakkında bilgi veren öğrenciler, gelecekte de araştırma yapma konusunda motive olduklarını ifade ederek, okullarının bilimsel çalışmalara verdiği desteği vurguladılar.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.01.2013 - Güncelleme: 21.09.2023 09:23 - Görüntülenme: 3898
  Beğen | 1  kişi beğendi