T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BOLU / MERKEZ - Bolu Fen Lisesi

Basın-30

 BOLU KÖROĞLU GAZETESİ-14.01.2011

Fen Lisesi  Yine Birinci Oldu

OYAK Grubu´nun TÜBİTAK işbirliğiyle düzenlediği ve bu yıl 9.'su düzenlenen Liselerarası Matematik Yarışması'nda geçen sene olduğu gibi yine Bolu Fen Lisesi birinci oldu.

Geçtiğimiz yıl il birincisi olarak Türkiye finaline giden ve orada da Türkiye birinciliğini kazanarak Bolu'ya haklı bir gurur yaşatan Bolu Fen Lisesi bu yıl da 35,3 puanla il birinciliğini elde etti. 35,3 puanla Türkiye genelinde en yüksek ikinci puanı elde eden Bolu Fen Lisesi İstanbul'da yapılacak olan Türkiye finalinde ilimizi temsil edecek. Yarışmada 21,5 puanla Gerede Hacı Sadık Öztosun Anadolu Lisesi ikincisi olurken, üçüncülüğü 20,9 puanla Dörtdivan Anadolu Öğretmen Lisesi elde etti.

AİBÜ'nde yapılan ödül töreni kokteyl ile başladı. Kokteylin ardından Mavi Salon'daki programa geçildi. Programa, Vali Yardımcısı Cemal Polat, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Programın açılış konuşmasını Bolu Çimento Genel Müdürü Kemal Doğansel yaptı. Doğansel, matematiğin hayatımızdaki önemine değindi ve projenin amacının, ülkemizin geleceği olan gençlerin matematiğe olan ilgisini teşvik etmek, analitik düşünebilme yeteneklerinin gelişmesine katkıda bulunabilmek, soyut düşüncenin kapılarını gençlerimize açmak, matematiğin hayatımızdaki yerini vurgulamak olduğunu ifade etti.
Daha sonra konuşan Vali Yardımcısı Cemal Polat ise gençlere yönelik ve bilimin ışığında yapılan bu projelerin artarak devam etmesi temennisinde bulundu. Polat ayrıca yarışmada emeği geçenlere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından yarışmaya katılan okullara ödülleri verildi. Mudurnu Çok Programlı Lisesi, Dörtdivan Çok Programlı Lisesi, Yeniçağa 60. Yıl Çok Programlı Lisesi, Taşkesti Çok Programlı Lisesi, Bolu Anadolu Lisesi, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Kıbrıscık Çok Programlı Lisesi, Seben Çok Programlı Lisesi, Mengen Çok Programlı Lisesi, Göynük Orhan Çalış Çok Programlı Lisesi bin TL almaya hak kazandı. Okulların ödülünü ve katılım belgeleri Bolu Çimento Genel Müdürü Kemal Doğansel tarafından verildi.
İki bin TL almaya hak kazanan okullar ise; İzzet Baysal Anadolu Lisesi, Gerede Lisesi, Emine-Mehmet Baysal Lisesi, Dörtdivan Anadolu Lisesi, Bolu Fen Lisesi, Bolu Atatürk Anadolu Lisesi, Gerede Hacı Sadık Öztosun Anadolu Lisesi, Bolu Anadolu Öğretmen Lisesi, Canip Baysal Lisesi, Gerede Anadolu Öğretmen Lisesi. Bu okullara ise ödüllerini Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz takdim etti.

Daha sonra sıra il birncisini açıklamaya geldiğinde salondakiler heyecanı iyice arttı. 9. OYAK Liselerarası Matematik Yarışması'nın Bolu birincisi 35,3 puanla Bolu Fen Lisesi olarak açıklandı. Fen Lisesi'ne ödülünü Vali Yardımcısı Cemal Polat verdi.

Matematik Öğretmeni Ekrem Doğan´ın gözetiminde hazırlanan Fen Lisesi Matematik Olimpiyat takımı; Karsu İpek Kılıç, Elif Reyhan Güneş, Alperen Altunay ve Mehmet Şahin´den oluşuyor.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.01.2013 - Güncelleme: 02.08.2023 22:57 - Görüntülenme: 800
  Beğen | 1  kişi beğendi