T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BOLU / MERKEZ - Bolu Fen Lisesi

Basın-31

 BOLU GÜNDEM GAZETESİ-11.01.2011

Liselerarası Basketbolda Finalin adı

 

BOLU FEN LİSESİ-İZZET BAYSAL ANADOLU LİSESİ
Bolu Fen Lisesi İlk Finalist Oldu
Bolu Fen Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi maçında zorlandı. Maçın normal süresi, eşitlikle tamlandı.
Fen Lisesi (66-64 ) Anadolu Öğretmen Lisesi
Dün oynanan yarı finalin ilk maçında Bolu Fen Lisesi ile Anadolu Öğretmen Lisesi karşı karşıya geldi.
Kalabalık bir seyirci önünde oynanan maçta nefesler tutuldu. Maç esnasına sahaya atılan konfetiler yüzünden oyun sık sık durdu. Buna rağmen konfeti yağmuru devam edince, uyarı için anons yapıldı.
İlk devreyi Fen Lisesi 33-23 önde kapatmayı başardı. İkinci devre toparlanan Anadolu Öğretmen Lisesi aradaki sayı farkını kapatmayı başardı. Son periyotta, maçın bitimine 4 dakika kala skor 49-49 eşitlendi.
Son bir dakikaya Fen Lisesi 54-53 önde girdi. Anadolu öğretmen Lisesi maçı bırakmadı. Anadolu Öğretmen Lisesi son 10 saniye ye 56-54 önde girmeyi başardı. Son beş saniyede Fen Lisesi bir basket daha atmayı başarınca, maçın normal süresi 56-56 eşitlikle tamamlandı.
5 dakikalık uzatma bölümünde yine heyecan vardı. Uzatma dakikaları karşılıklı ataklarla geçti. Son 1 dakikaya 62-62 skorla girildi. Kerem´in üstün gayeti sonucu Fen Lisesi zorda olsa maçı 66-64 kazanan taraf oldu.

İZZET BAYSAL ANADOLU LİSESİ FİNALDE
İzzet Baysal Anadolu Lisesi ( 57-41 ) Bolu Anadolu Lisesi
Bolu Anadolu Lisesi oyuna iyi başladı, sonunu getiremedi. İzzet Baysal Anadolu Lisesi oyun disiplininden kopmadı.
İlk yarı final maçında olduğu gibi bu maçta da tribünler tıklım tıklım doluydu. Yine konfetiler, yine heyecan vardı. Bolu Anadolu Lisesi oyuna çok iyi başladı. İlk periyotta Bolu Anadolu Lisesi bir ara 17-7´lik üstünlük sağladı. Daha sonra Bolu Anadolu Lisesinin dış şutları çemberden dönmeye başladı. Daha organize oynayan İzzet Baysal Anadolu Lisesi aradaki farkı kapatıp, öne geçmeyi başardı. İzzet Baysal Anadolu Lisesi ilk devreyi 31-25 önde kapattı. İkinci devrede de etkili oyununu sürdüren İzzet Baysal Anadolu Lisesi, maçı 57-41 kazanarak ikinci finalist oldu.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.01.2013 - Güncelleme: 02.08.2023 22:58 - Görüntülenme: 1613
  Beğen | 1  kişi beğendi