T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BOLU / MERKEZ - Bolu Fen Lisesi

Basın-35

 BOLU GÜNDEM GAZETESİ-03.05.2010

Bolu´nun Yüz Akları

 

Bolu Fen Lisesi´nde yapılan törenle çeşitli alanlarda başarılı olan öğrenciler, düzenlenen törenle ödüllendirildi.
Törene Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü, öğretmenler öğrenciler ve veliler katıldı. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü, okul öğretmenleri ve öğrencilerinin katıldığı törende, ilk olarak günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü, öğrencileri kutlarken, Başkan Yılmaz da kendilerinden Bolu için projeler beklediğini belirtti.
Yapılan konuşmaların ardından Matematik yarışmasında birinci olan öğrencilere Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü, İlköğretim Müfettişleri Başkanı Senai Hancı tarafından çeşitli hediyeler verildi.
İŞTE ÖDÜL ALAN ÖĞRENCİLER
Törende hediye alan öğrencilerin isimleri ve projeleri şöyle: OYAK Grubu´nun TÜBİTAK´la işbirliği içinde düzenlediği ve bu yıl 8.sinin yapıldığı "Liselerarası Matematik Yarışmasında" Türkiye Birincisi olan Fen Lisesi Matematik Takımı öğrencileri Erdener Tamer, Fatma Yaman, Arif Yılmaz ve Karsu İpek Kılıç; Okyanus Kolejlerinin Türkiye genelinde düzenlediği "II. Fen Bilimleri Proje Yarışması"´nda "Bolu İlinde Farklı Kesimlerden Alınan Toprak Örneklerinin Verimlilik Açısından Karşılaştırılması" adlı Kimya projesi ile Üçüncü olan öğrenciler Gülperi Şan ve Özlem Dönmez; bu yıl 40.sı düzenlenen "TÜBİTAK Ortaöğretim öğrencileri arası araştırma projeleri yarışmasında" "Bolu Yöresinde Bor Katkılı Toprakların Serin iklim Tahıllarının Gelişimine Etkisinin Araştırılması" adlı Coğrafya projesi ile Bölge Üçüncüsü olan öğrenciler Aslı Kuzu ve Seçil Yetkin, "Solar Enerji Destekli Nano Isıtıcılar" adlı Fizik projesi Bölge ikincisi olan öğrenciler Zehra Genç ve Karsu İpek Kılıç ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Okullar Arası Bireysel Satranç Turnuvası"nda Gençler Kategorisinde Bolu Birincisi olan öğrenci; Oğuzhan Burak Acar.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.01.2013 - Güncelleme: 02.08.2023 23:00 - Görüntülenme: 687
  Beğen | 1  kişi beğendi