T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BOLU / MERKEZ - Bolu Fen Lisesi

Basın-3

BOLU GÜNDEM GAZETESİ- 12.04.2012


Fen Lisesi Yine Birinci

10. OYAK Liselerarası Matematik Yarışması İstanbul´da final sınavı ile son buldu. Yarışmada Bolu Fen Lisesi 40 puan üzerinden 29,8 puan ile yarışmanın birincisi oldu. Bolu Fen Lisesi bu birinciliği ile OYAK Liselerarası Matematik Yarışması´nın 10. yılında üçüncü kez Bolu´ya Türkiye birinciliği ile geri döndü.

19 Kasım 2011 Cumartesi günü Adana Çimento, Mardin Çimento, Bolu Çimento, Ünye Çimento, OYAK Beton, Renault MAİS, ERDEMİR, İSDEMİR, ERMADEN, HEKTAŞ ve TUKAŞ´ ın ev sahipliğinde Adana, Kahramanmaraş, Mardin, Batman, Bolu, Sakarya, Ordu, Rize, Düzce, Tekirdağ, Zonguldak, Hatay, Sivas, Şanlıurfa ve Balıkesir illerinde eş zamanlı olarak başlayan sınav maratonu 07 Nisan 2012 Cumartesi günü yapılan Final sınavı ile son buldu.
Bolu Fen Lisesi 40 puan üzerinden 29,8 puan ile ipi göğüsleyen takım oldu. Bolu Fen Lisesi bu birinciliği ile OYAK Liselerarası Matematik Yarışması´nın 10. yılında üçüncü kez Türkiye birinciliği elde etti.
09 Mayıs 2012 tarihinde Swissotel The Bosphorus İstanbul´ da yapılan ödül törenine, Bolu Fen Lisesi rehber öğretmenleri, okul müdürleri ve aileleri ile birlikte katılan öğrenciler büyük sevinç yaşadılar. Okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürüne bin TL değerinde 1´er kese altın, okula 15 bin TL değerinde karma laboratuar ve öğrencilerin ailelerine bin TL değerinde hediye çeki verildi.

OYAK Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Dr. Sn. Ş. Coşkun ULUSOY;

Onuncu OYAK Liselararası Matematik yarışmasında konuşma yapan OYAK Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Dr. Sn. Ş. Coşkun Ulusoy, "Hayat Matematiktir" yerine "Matematik Hayattır" diyerek bundan sonraki yılların yeni sloganını verdi. Öğrencilerin ilettiği teşekkür plaketini Bolu Fen Lisesi öğrencisi Alperen Altunay'dan alırken "Evet hayat matematiktir ancak, hayatın kıymetini bilmek gerekir" dedi.

OYAK Otomotiv ve Çimento Şirketleri Yönetim Kurulları Başkanı Sn. Celal ÇAĞLAR;

Swissotel The Bosphorus İstanbul'da düzenlenen OYAK Liselerarası Matematik Yarışması Ödül Töreninde konuşan OYAK Otomotiv ve Çimento Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sn.Celal Çağlar "Asıl üretim kağıt kalemle, zihinde yapılıyor. Yaratmak için milyon dolarlık laboratuarlara gerek yok" dedi. Yurtdışı havalimanlarında saat başı kalkan özel uçak sayısının Türkiye'deki tüm özel uçak sayısından fazla olduğuna dikkat çekti ve matematikle ulaşmak istediğimiz noktanın masa başında kendi uçağını, makinesini üreten genç zihinler olduğunu vurguladı.

Bolu Çimento Genel Müdürü Kemal DOĞANSEL

Onuncu OYAK Liselerarası Matematik yarışmasında birinci olan Bolu Fen Lisesi´ne plaketlerini veren Bolu Çimento Genel Müdürü Kemal DOĞANSEL, Bolu Fen Lisesi´nin bu yılki birinciliği ile 10 yılda üç birinciliğin Bolu iline gelmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.12.2012 - Güncelleme: 21.09.2023 09:26 - Görüntülenme: 737
  Beğen | 1  kişi beğendi