T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BOLU / MERKEZ - Bolu Fen Lisesi

Basın-41

 BOLUNUN SESİ GAZETESİ-28.04.2010

 

Fen Lisesi Matematikte Türkiye Şampiyonu

Oyak Grubu´nun, 16 ilde 491 okuldan bin 964 öğrencinin katılımıyla bu yıl 8´incisini gerçekleştirdiği Matematik Yarışması´nda Bolu Fen Lisesi 33 puanla şampiyon oldu.
İlk kez 2003 yılında "Hayat Matematiktir" sloganıyla OYAK Çimento Grubu tarafından başlatılan 5 ilde 107 okulun katılımıyla gerçekleştirilen, zaman içerisinde diğer OYAK şirketlerinin de katılımıyla 16 ile yayılan ve bu yıl 491 okuldan 1964 öğrenci ile buluşan OYAK Liselerarası Matematik Yarışması´nın 8´incisi İstanbul´da yapılan final sınavı ile tamamlandı.
16 ilin birincileri, TÜBİTAK tarafından hazırlanan sorular ile İTÜ Gümüşsuyu Kampüsü´nde kendi aralarında şampiyon okulu belirlemek için yarıştı. 33 puan toplayan Bolu Fen Lisesi öğrencileri bu yılın şampiyonu oldu. İkinciliği Tekirdağ İMKB Öğretmen Lisesi, üçüncülüğü Hatay Toşçelik Fen Lisesi kazandı.
23-26 Nisan tarihlerinde il birincisi okulların öğrencileri, ekip lideri öğretmenleri ve okul müdürleri aileleri ile birlikte İstanbul´da OYAK Grubu´nun misafiri olarak ağırlandı. 
4 günlük program boyunca İstanbul´un tarihi ve kültürel yerlerini gezen öğrenciler, Boğaziçi Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi kampüslerini de ziyaret etti. 26 Nisan´da BÜMED Merkezi´nde Boğaziçi Mezunları ile buluşan gençler gelecek planlarını ve kariyer hedeflerini tecrübeli mezunlarla şekillendirdi. 
Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı´nda yapılan ödül töreninde yarışmaya katılan tüm öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken, şampiyon olan okul 15 bin TL değerinde karma laboratuvar kazanmış oldu. Ayrıca, şampiyon okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürleri Bin TL değerinde birer kese altın ve başarılı öğrencilerin aileleri Bin TL değerinde hediye çeki ile ödüllendirildi.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.02.2013 - Güncelleme: 14.12.2023 13:47 - Görüntülenme: 592
  Beğen | 1  kişi beğendi