T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BOLU / MERKEZ - Bolu Fen Lisesi

Basın-44

 BOLU GÜNDEM GAZETESİ-19.04.2013

Okulda Maydanoz Yetiştiriyorlar

Bolu Fen Lisesi Biyoloji Sınıfı öğrencileri bir ilke imza attılar. Asma Bahçe Projesini geliştirerek, atık maddeleri saksı haline getiren öğrenciler okul duvarlarına damlama sistemiyle ilginç bir bahçe oluşturdular. Meşrubat içeceklerini saksı haline getiren öğrenciler öğretmenleri nezaretinde bu ilginç saksılarda maydanoz, kültür mantarı, dere otu ve çiçek yetiştirmeye başladılar.

Bolu Fen Lisesi Biyoloji Öğretmeni Pınar Karakaş Sarı ile birlikte Asma Bahçe Projesini geliştiren öğrenciler Ceyda Demir, Selcan Bolu, Kübra Özcan, Ayşe Akçay, Zeynep Gürgen ve Pınar Akgül, plastikten olan meşrubat kutularını saksı haline getirerek, muhteşem bir görsellik sağladılar.

Plastik atıkların üst kısımlarını keserek saksı haline getiren ve damlatma sistemiyle de ektiklerini sulayan öğrenciler yaptıkları projeyle ilgi odağı oldular. Biyoloji Öğretmeni Pınar Karakaş Sarı, geri dönüşüm çerçevesinde öğrencilerinin güzel bir projeye imza attıklarını belirterek, "Bu proje kapsamında okulumuzun duvarlarına geri dönüşüm maddelerinden saksılar yaparak onların içersine çiçek, maydanoz, dere oto ve kültür mantarı ektik. Atık maddeden olan saksılarımıza yukarıdan aşağıya ip bağlayarak damlatma sistemiyle ektiklerimizi de sulamaya başladık. Burada organik bir tarım oluşturduk" dedi.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.04.2013 - Güncelleme: 14.12.2023 13:47 - Görüntülenme: 4048
  Beğen | 1  kişi beğendi