BOLUNUNSESİ GAZETESİ-15.05.2013

Fen Lisesi öğrencileri Türkiye ikincisi oldu

Bolu Fen Lisesi 44. Tubitak Ortaöğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışmasında "İzmarit ekstraktının Heterocypris incongruens (Ostracoda, Crustacea) ve Cryptocoryne crispatula (Araceae) Üzerine etkileri"  adlı Biyoloji projesi ile Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'nde yapılan bölge finalinde İkinci oldu.
İkinci olan projeye Biyoloji Öğretmeni Pınar Karakaş Sarı danışmanlığında 11/C sınıfı öğrencilerinden Ayşenur SERT ve  Merve YILMAZ imza attı.
Projenin mimarları Ayşenur SERT ve  Merve YILMAZ, MEF Eğitim Kurumlarının düzenlediği 22. Araştırma Proje Yarışması Finallerine davet edildi.

Aynı proje TUBİTAK'ta Türkiye 2'incisi oldular.
Aynı projeyle 44. TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri arası Proje Yarışması'na katılan Ayşenur SERT ve  Merve YILMAZ Türkiye ikincisi oldular.
Tübitak´ın katkılarıyla 4006-Bilim Fuarları çerçevesinde düzenlenen Bilim Şenliği'nde sergilenen projeyi inceleyen Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz , 44. TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri arası Proje Yarışmasında, 'İzmarit Ekstraktının Heterocypris İncongruens ve Cryptocoryne Crispatula Üzerine Etkileri' adlı çalışmalarından dolayı bölge ikincisi ve MEF Okulları 22. Araştırma Projeleri Yarışması'nda da aynı projeyle Türkiye ikincisi olan öğrencileri kutladı.

Yayın: 17.05.2013 - Güncelleme: 06.02.2023 09:13 - Görüntülenme: 624