T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BOLU / MERKEZ - Bolu Fen Lisesi

Basın-50

BOLUNUN SESİ GAZETESİ-18.03.2014


 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin
 99. yıl dönümü kutlandı

  Bolu'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 99. yıl dönümü nedeni ile tören düzenledi. 18 Mart Şehitleri Bolu Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı programla anıldı. 

      İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu ,  protokol üyeleri, gaziler, şehit yakınları,vatandaşlar ve öğrenciler  katıldı.

     Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından töreni hazırlayan Bolu Fen Lisesi Okul Müdürü İbrahim Doğan bir konuşma yaptı. Doğan yaptığı konuşmasında, "Bugün Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferini kutlamak ve vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin şehitler günü anmak için toplanmış bulunmaktayız" dedi.

 Türk Milletinin tarihinde ayrı bir önem taşıyan Çanakkale Muharebelerinde 250 bin şehit verilmiştir diyen Doğan, "Yeni yetişen bir nesil burada erimiştir. Adları ne olursa olsun Bulancaklı İdris, Bigalı Mehmet, Kınalı Hasan, Cideli Mahmut, İstanbullu Mektepliler yurdun dört bir yanından gelmiş, aynı yürekte, aynı inançta, aynı duada, aynı mekanda bulunmuş, Çanakkale'de geçit vermeyip şehitlik mertebesine ulaşmışlardır. Tüm dünyaya Çanakkale'nin geçilemeyeceğini ispat etmişlerdir" şeklinde konuştu.

      Bolu Fen Lisesi öğrencileri tarafından şiirler okundu, drama gösterileri sinevizyon gösteriminin ardından Çanakkale türküleri seslendirildi.

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.03.2014 - Güncelleme: 06.02.2023 09:13 - Görüntülenme: 593
  Beğen | 1  kişi beğendi