T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BOLU / MERKEZ - Bolu Fen Lisesi

Basın-7

BOLU KÖROĞLU GAZETESİ-10.04.2012

 

Onlar Bolu´nun Gururu

Bolu Fen Lisesi, bu yıl 10'uncusu düzenlenen 'Oyak Liselerarası Matematik Yarışması'nda 13 okulu geride bırakarak Türkiye 1'incisi oldu. İstanbul'da düzenlenen final yarışması sonrası Bolu'ya gelen Bolu Fen Lisesi ekibi, okul bahçesinde davul, zurna ile karşılandı.


Oyak gurubu tarafından TÜBİTAK işbirliği ile düzenlenen ve bu yıl 10'uncusunun yapıldığı 'Oyak Liselerarası Matematik Yarışması'
sona erdi. 2010 yılında Türkiye birincisi, 2011 yılında Türkiye ikincisi olan Bolu Fen Lisesi büyük bir başarıya imza atarak 2012 yılının da Türkiye şampiyonu oldu. Gençlerin matematiğe olan ilgisini teşvik etmek, analitik düşünebilme kabiliyetini geliştirmek, soyut düşüncenin kapılarını açabilmek amacıyla 2003 yılından bu yana 'Hayat Matematiktir' sloganıyla yürütülen yarışmada Bolu Fen Lisesi'ni bu yıl Alperen Altunay, Samet Yılmaz, Berkay Abacı ve Mehmet Şahin isimli öğrenciler temsil etti.
İstanbul'da düzenlenen ödül töreninde Bolu'ya bu güzel gururu yaşatan Bolu Fen Lisesi ekibi, okul öğretmen ve öğrencileri tarafından coşkuyla karşılandı. Okul bahçesinde davul, zurnayla karşılanan ekibin mutluluğu gözelerinden okundu. Türkiye birinciliğini almanın haklı gurunu yaşayan öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte halaylar çekti, oyunlar oynadı.

Bolu'ya Türkiye Şampiyonluğunu yaşatan Bolu Fen Lisesi ekibinde yer alan isimler düşüncelerini şu şekilde paylaştı;

Bolu Fen Lisesi Müdürü İbrahim Doğan: Bu bir ekip işi. Bu ekibin başında öğretmenimiz, öğrencilerimiz, veliler, okulumuz, milli eğitim ve Oyak Çimento var. Biz bu ipi göğüsledik. Çalıştık, terledik ve başardık. Bolu bunu 10 yılda üç defa başardı. İyi gidiyoruz. Sonrasının da iyi olacağı kanaatindeyiz. Herkes birinci olsun isteriz tabi ama bizim olmamız daha güzel.

Bolu Fen Lisesi Matematik Öğretmeni Ekrem Doğan: Mutluyuz, guruluyuz. İyi bir okul olduğumuzu herkese gösterdik. Matematik alanında ikinci kez İstanbul'da birincilik kazanmak çok zor bir olaydı. TÜBİTAK komisyonu da bu fikirleri bizimle paylaştılar. Hatta OYAK üst düzey yönetimindeki insanlarda bunları söylediler. Zoru başardığımız için çok mutlu ve çok gururluyuz.

Öğrenci Mehmet Şahin: Bu imkanları bize sağlayan OYAK gurubuna çok teşekkür ediyorum. Sınav komisyonuna, öğretmenimize ve ekip arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Çok mutluyuz. 29.8 puan alarak Türkiye birincisi olduk. Eylül ayından beri daha önce çıkan sorulara bakarak çalıştık. Teoremleri inceledik, başarılı olduk.

Öğrenci Berkay Abacı: Biz çok çalışarak başardık. Eskiden beri çıkan soruları inceledik. Haftada 4 gün çalıştık, karşılığını aldık. Organizasyonda çok güzeldi.

Öğrenci Samet Yılmaz: Sorular hakikaten güzel hazırlanmış. Çalışmalarımızın karşılığını aldık. İl sınavında Türkiye genelinde 4'üncü olmuştuk. Bu kez bunu 1'inciliğe taşıdık. Aslında sınav çıkışında bu sonucu bekliyorduk. Çünkü sınavımız çok iyi geçmişti.

Öğrenci Alperen Altunay: Öncelikle müdürümüz İbrahim Doğan'a, Matematik Öğretmenimiz Ekrem Doğan'a çok teşekkür ediyoruz. Üzerimizde büyük emekleri var. Geçen sene okulumuz ikinci olmuştu. Bu sevinç kursağımızda kalmıştı. Bu sene şampiyon olduk, mutluyuz. Bundan sonrada birinciliklerimiz devam edecek.

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.12.2012 - Güncelleme: 08.06.2023 09:53 - Görüntülenme: 1274
  Beğen | 1  kişi beğendi