Nis

İl olarak Okulumuz konfrans salonunda, ardından da İl Milli Eğtiim Konfrerans Salonunuda "Türkiye'nin İlk Ay Görevi" konulu konfrerans düzenlenecektir. Konferanslara konuşmacı olarak 2003 Mezunumuz olan ve TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Uzay Mühendisi olarak görev yapan Dr. Burak YAĞLIOĞLU katılacaktır.

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi çalışmalarında yer alan “Kutadgu Bilig Okumaları” kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen “Nesne Tasarımı” Yarışmasında okulumuz 10/B sınıfı öğrencilerinden Efsa Berrak Cengil, atık malzemelerden tasarladığı fener ile il birincisi olmuştur.

Nis

29 Şubat - 1 Mart tarihlerinde İlimizde düzenlenen 2023-2024 Öğretim Yılı Okullararası Mahalli Bolu Gençler Satranç Yarışmasında;

Zeyneb DURSUN, Eilif Nil FİDAN, Meryem Asude DEĞİRMENCİ, Şeyma GÜREL ve Enise KONUK öğrencilerimzden oluşan Kız Takımımız Bolu İkincisi,

Onur Kaan DEMİRTAŞ, Muhsin KAYHAN, Fatih ERÖNCER, Kayra Yasir YOLCU ve Çağan ÖZALP öğrencilerimizden oluşan Erkek A Takımımız Bolu Birincisi,

Afer Çağan ÇETİNKAYA, Mustafa Said ALTINTAŞ, Umeyir ÖZTEMEL, Emir GÖKTAŞ, Ahmet Yalçın GÖKÇEL ve Çağatay AKDOĞAN öğrencilerimizden oluşan Erkek B Takımımız Bolu Beşincisi olmuştur.

Mrt

Ortağı olduğumuz "Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Projesi" kapsamında; Dünya Tuza Dikkat Haftasında "Fazla Tuz Tüketiminin Zararları" Konulu sunum AİBÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Bölümü doktoru Prof.Dr. Sebahat GÜCÜK tarafından yapıldı. Okulumuz 9. ve 10 Sınıf öğrencilerine 2 oturumda verilen eğitim ilgiyle izlendi. Verilen eğitimin tüm öğrencilerimize farkındalık oluşturması dileğiyle...

Prof.Dr. Sebahat GÜCÜK'e teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Mrt

8-14 Mart 2024 Bilim ve Teknoloji Haftası kapsamında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bilgisayar Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Murat Beken tarafından ''Bilim ve Teknoloji Yapay Zeka'' konulu söyleşi programı BİLSEM Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Program sonrası BİLSEM öğrencilerimiz tarafından hazırlanan sanat sergisi gezildi.

Okulumuz 10/D Sınıfı öğrencileri sunumu gerçekleştirilen programa katıldılar.

Mrt

BOLU FEN LİSESİNDEN MUHTEŞEM 12 MART PROGRAMI. O ANLAMLI GÜNÜN RUHUNU ÖĞRENCİLERİMİZ YENİDEN YAŞATTILAR.

İstiklal Marşımızın Kabulünün 103. Yıldönümünü okulumuzun hazırladığı il programı ile kutladık. Programda “İstiklale Doğru” tiyatro oyunu, koro gösterisi ve resim sergisi ile kutladık.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Okulumuz tarafından hazırlanan 12 Mart İstiklal Marşı'mızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı BİLSEM Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Programa Valimiz Sayın Erkan Kılıç, il protokolü, davetliler ve öğrenciler katıldı. Öğrenci ve öğretmenlerimizin sunumlarını izleyiciler ilgi ve beğeni ile takip etti. Program sonrası öğrencilerimiz tarafından hazırlanan ''12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve M. Akif Ersoy'' konulu resim sergisi gezildi.

İstiklal Marşımızın müellifi Mehmet Akif ERSOY’u ve Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, ebediyete intikal etmiş bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla ve saygıyla anıyoruz.

Mrt

07.03.2024 tarihi saat 18.30-19.15 aralığında Pansiyon Eylem Planı kapsamında; pansiyon öğrencilerimize yönelik Okulumuz öğretmeni Mehmet ERKAN tarafından Akran Zorbalığı eğitimi verildi.

Mrt

TÜBİTAK 55. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ankara Bölge finalinde Biyoloji Öğretmenimiz Pınar KARAKAŞ SARI danışmanlığında, 10/D Sınıfı Öğrencilerimiz Elanur KARAKAŞ, Ahmet Bera ÇAVDAR, Fatih Efe AYTEKİN’in hazırladıkları “ ÇİNKO OKSİT (ZNO) VE TİTANYUM DİOKSİT (TİO2) NANOPARTİKÜL UYGULAMASININ IZA BUĞDAYININ (TRİTİCUM MONOCOCCUM SSP. MONOCOCCUM) ÇİMLENME VE FİTOKİMYASAL İÇERİĞİNE ETKİLERİ “ adlı Biyoloji projesi ile BİRİNCİ olmuştur. Öğrencilerimi ve danışman öğretmenimi kutluyoruz.

Türkiye finallerinde başarılar dileriz.Ayrıca Matematik Öğretmenimiz Alper ALTUNÖZ danışmanlığında, 9/ B Sınıfı Öğrencimiz Burak Evren CAVAC'ın hazırladığı " COĞRAFİ ALAN HESABINA FARKLI BİR BAKIŞ " adlı Matematik projesi, Ankara Bölge elemelerine katılan Öğrenci ve öğretmenimizi de kutluyoruz.

Mrt

2023-2024 Öğretim Yılı Okulararası mahalli Bolu Gençler Satranç Turnuvasında Genel Kategoride;

Bolu Fen Lisesi Gençler A takımımız birinci,

Kız takımımız ikinci,

Gençler B Erkek takımımız beşinci olmuştur.

Mrt

26.02.2024 tarihi saat 18.45-20.00 aralığında Pansiyon Eylem Planı kapsamında pansiyon öğrencilerimize yönelik Okulumuz öğretmenleri Uğur ÖZOCAKÇIOLU ve Cihan YILMAZ tarafından Afetlerden Korunma Bilinci eğitimi verildi. Eğitim akabinde Pansiyonda tahliye planları hakkında bilgilendirme ve elektrik kesintisi sağlanarak tahliye yolları acil durum aydınlatma kontrolleri sağlandı.

Mrt

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün fen ve sosyal bilimler liselerinin katılımıyla yürüttüğü Oku-yorum Yazı-yorum Projesi Kutadgu Bilig okumaları kapsamında il paneline katıldık.  10 - B sınıfından Efsa Berrak Cengil "Kutadgu Bilig'de İş Etiği" başlıklı bildirisi ile 10-C sınıfından Hüseyin Türkmenoğlu da "Kutadgu Bilig ve Bilim İlişkisi" başlıklı bildirisiyle panele katkıda bulundular.

Şbt

TÜBİTAK 55. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ön değerlendirme sonuçları açıklandı. Okulumuzdan, ön değerlendirmeye 11 proje başvurusu gerçekleşti,bunlardan 2 projemiz Ankara Bölge elemelerine katılmaya hak kazandı.