Bilim Danışma Gurubu

BİLİM DANIŞMA GURUBU PROTOKOLÜ

logo logo

AMAÇ
MADDE-1- Bu protokol Abant İzzet Baysal Üniversitesi ile Bolu Fen Lisesi arasındaki Bilim
                     Danışma gurubu çalışmalarını düzenler.

KAPSAM
MADDE-2- Bu protokol Bilim Danışma gurubunun çalışmalarını kapsar.

DAYANAK
MADDE-3- Milli Eğitim Bakanlığı Fen Liseleri Yönetmeliği 7. Maddesine dayanılarak  hazırlanmıştır.

TANIMLAR

MADDE-4- Bu protokolde adı geçen;

• Üniversite                     : Abant İzzet Baysal Üniversitesini
  • Rektörlük                     : Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğünü
  • Milli Eğitim Müdürlüğü     :Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğünü
  • Fen Lisesi                     : Bolu Fen Lisesini
  • Okul Müdürlüğü             : Bolu Fen Lisesi Müdürlüğünü
  • Ders Yılı                        : Derslerin başladığı tarihten kesildiği tarihe kadar geçen süreyi
  • Öğretim yılı                   : Ders yılının başladığı tarihten bir sonraki ders yılının başladığı    tarihe kadar geçen süreyi
  • Zümre öğretmenleri       : Okulda aynı dersi okutan öğretmenler
  • Zümre başkanı              : Okulda aynı dersi okutan öğretmenlerin kendi aralarından    seçtikleri başkanını
  • Bilim Danışma Gurubu    :Üniversiteden görevlendirilecek bilim adamlarından oluşan    gurubu,
  • Öğretmen                     : Fen Lisesi öğretmenini
  • Protokol                       : Fen Lisesi ile Üniversite arasında yapılan protokolü
BİLİM DANIŞMA GURUBU ÇALIŞMA ALANLARI

1.Okulun eğitim-öğretim programlarının geliştirilmesi
2.Öğretmenlerin hizmet içi eğitimde yetiştirilmesi,
3.Eğitim alt yapısının iyileştirilmesi
4.Seminer ve projelerin nitelik yönünden geliştirilmesi çalışmalarına katkıda bulunmak

Yukarıdaki çalışma alanları içinde:

1. Fen Lisesinde Eğitim ve Öğretim çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla Önceden tespit edilecek konularda ve zamanda öğrencilere ve öğretmenlere yönelik seminer ve konferanslar düzenlenecektir.
  2. Üniversite tarafından düzenlenecek ve Fen Lisesi öğrencilerine ve öğretmenlerine uygun olan etkinliklere katılım sağlanacaktır.
  3. Fen Lisesi laboratuarlarının daha verimli kullanılması için işbirliği yapılacaktır.
  4. Üniversitenin kütüphane ve laboratuar gibi imkânlarından Fen Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin yararlanması için gerekli düzenlemeler yapılacaktır..
  5. Başta TÜBİTAK projeleri olmak üzere üretilecek projeler için işbirliği yapılacaktır.
  6. Üniversiteden görevlendirilecek öğretim elamanları Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik dersleri kapsamında olacaktır.
  7.  Fen Lisesi Öğretmen ve öğrencilerinin Üniversitenin Bilimsel doküman imkânlarından yararlanmaları konusunda gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
  8.  Eğitim ve öğretim çalışmaları için Fen Lisesi Müdürlüğü, Zümre öğretmenleri ve Öğretim elamanlarınca işbirliği yapılabilmesi için iletişim zinciri oluşturulacaktır.
  9. Yapılacak faaliyetler için gerekli yazışmalar okul müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rektörlük arasında gerçekleştirilecek ve tutanağa bağlanacaktır.
  10. Bir ders yılı boyunca yapılacak faaliyetler okul müdürlüğü, öğretim elamanları ve zümre başkanları ile yapılacak bir toplantıda belirlenir. Bu toplantı her iki tarafında uygun göreceği bir zamanda gerçekleştirilir. Hazırlanacak plan bir yıl veya daha fazla süre için yapılabilir.
  11. Öğretmen ve öğrencilere yönelik isteklendirme seminerleri düzenlenmesi hususunda işbirliği yapılacaktır.
  12. Bilim danışma gurubunda görev alacak öğretim üyeleri Üniversite yönetimi tarafından tespit edilir. Tespit edilen isimler protokolde belirtilir.

BİLİM DANIŞMA GURUBU ÜYELERİ

Doç. Dr. MUHAMMET YILDIRIM