FEN LİSESİ ÖĞRENCİSİ MİCROSOFT'UN ETKİNLİĞİNDE YER ALDI

Bolu Fen Lisesi öğrencisi Sare Tahra, Microsoft Türkiye'nin düzenlediği Girls in AI Hackathon etkinliğine katılmaya hak kazanarak, yapay zekâya yönelik eğitim aldı.

Haber: Oğuzhan Eke

Microsoft Türkiye'nin sponsorluğunda, "Girls in AI Hackathon" etkinliği düzenlendi. Çevrimiçi olarak gerçekleşen etkinlikte Bolu Fen Lisesi 10-A sınıfı öğrencisi Sare Tahra da katılmaya hak kazandı.

Tüm Türkiye'den lise öğrencisi kızların katıldığı çalışmada, yapay zekaya yönelik bilgiler verildi. Alanında uzman kişiler tarafında verilen eğitimler sonrasında, tüm katılımcı öğrencilere Microsoft ürünleri hediye edildi.

Girls in AI Hackathon çalışması, liselerindeki genç kız yeteneklere ulaşarak teknoloji farkındalığı yaratmayı ve yapay zeka teknolojilerini kullanarak bir proje ortaya çıkarmayı hedefliyor.

Haber için tıklayın.

Yayın: 23.05.2022 - Güncelleme: 23.05.2022 09:50 - Görüntülenme: 163
Kaynak: https://www.koroglugazetesi.com/haber/fenlisesiogrencisimicrosoftunetkinligindeyeraldi.html

Etiketler :
Basın-65,