Öğrencimiz Teknofest Deneyap Makeathon Finallerine Katıldı

Öğrencimiz Efsa takım arkadaşları ile birlikte Teknofest Deneyap Makeathon Finallerine katıldı.

Okulumuz 10/B sınıfı öğrencilerinden Efsa Berrak Cengil; 27 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında İzmir Çiğli Havalimanı'nda gerçekleştirilen Havacılık ve Uzay Festivali TEKNOFEST'te, TechCraft Takımıyla birlikte Deneyap Makeathon yarışmasına katılım gösterdi. Kendilerine verilen 3 günlük süre içerisinde "Enerji verimliliği için teknolojik çözümler" başlığı adı altında proje geliştiren öğrencilerimiz; proje planlaması, zaman yönetimi ve takım çalışması gibi birtakım kazanımlar elde ettiler. Takım olarak coğrafi sınırları aşan ve kendilerini geliştiren öğrencilerimiz Türkiye'nin dört bir yanından bir araya geldiler. Takım danışmanları İbrahim ASLAN ve takım kaptanları Bilge SEVDİK Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi'nden, takım üyelerinden Erdem ARSLAN Ankara ABC Koleji'nden, bir diğer takım üyeleri Mehmet Selim DOĞRU Ankara ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden ve Efsa Berrak CENGİL de okulumuz Bolu Fen Lisesi'nden katılım gösterdi.

"Enerji verimliliği için teknolojik çözümler" başlığı adı altında proje geliştirilen Makeathon'da TechCraft takımı, elektrikli araçlarda menzil sorununa çözüm ürettiler. Aracın aerodinamik yapısına uygun bir şekilde ayarlanabilir pervaneler yardımıyla elektrik ürettiler.

Öğrencilerimiz TEKNOFEST'te çok güzel deneyimler elde ederek döndüler.

09-10-202309-10-202309-10-202309-10-2023

Yayın: 09.10.2023 - Güncelleme: 09.10.2023 12:53 - Görüntülenme: 186